Content repository not initialised after upgrade

classic Classic list List threaded Threaded
10 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Content repository not initialised after upgrade

Ronv
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
Hi,

I'm trying to upgrade my hippo install. But this fails somehow. Here is what I did:

1. I had a working hippo cms v2.03.00.
2. I updated the (top-level) pom.xml to the new versions (hippoecm.version ->2.09.02; hst.version -> 2.04.01)
3. Updated the pom.xml according to this page: http://www.onehippo.org/site-toolkit/upgrade/2.03.xx+to+2.03.14.html (but i am not sure if I did this correct?)
4. mvn clean install
5. cd cms; mvn jetty:run-war;
6. Then after some INFO messages the error come in:

13.11.2009 17:11:28 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/hst-addon-repository-2.04.01.jar!/hst-configuration.xml in '/' : javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node name: {http://www.jcp.org/jcr/sv/1.0}node: Unknown prefix: hst
13.11.2009 17:11:28 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/repository-1.01.00.jar!/hst-editor-namespace.xml in '/hippo:namespaces' : javax.jcr.nodetype.NoSuchNodeTypeException: {http://www.onehippo.org/jcr/hippo/nt/2.0}namespace
13.11.2009 17:11:28 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/repository-1.01.00.jar!/hst-editor-views.xml in '/hippo:configuration/hippo:frontend/cms' : javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node name: {http://www.jcp.org/jcr/sv/1.0}node: Unknown prefix: hst
13.11.2009 17:11:28 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/repository-1.01.00.jar!/hst-folder-views.xml in '/hippo:configuration/hippo:frontend/cms' : javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node name: {http://www.jcp.org/jcr/sv/1.0}node: Unknown prefix: hst
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodetypes():795] http://www.hippoecm.org/hippostd/nt/1.2: is not a registered namespace uri.. In jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/training-types.cnd error for http://www.hippoecm.org/hst/nt/training/1.0:textpage
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/training-namespace.xml in '/hippo:namespaces' : javax.jcr.nodetype.NoSuchNodeTypeException: {http://www.onehippo.org/jcr/hippo/nt/2.0}namespace
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hst-content.xml in '/' : javax.jcr.nodetype.NoSuchNodeTypeException: {http://www.onehippo.org/jcr/hippostd/nt/2.0}fixeddirectory
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hst-content-live.xml in '/' : javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node type name: hst:sites: Unknown prefix: hst
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hst-content-preview.xml in '/' : javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node type name: hst:sites: Unknown prefix: hst
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/sitemap.xml in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException: hst: is not a registered namespace prefix.
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/sitemenus.xml in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException: hst: is not a registered namespace prefix.
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/pages.xml in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException: hst: is not a registered namespace prefix.
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/components.xml in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException: hst: is not a registered namespace prefix.
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/templates.xml in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException: hst: is not a registered namespace prefix.
13.11.2009 17:11:29 ERROR [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888] Error initializing content for jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/training-common.xml in '/content/training' : javax.jcr.nodetype.NoSuchNodeTypeException: {http://www.hippoecm.org/hst/nt/training/1.0}textpage
13.11.2009 17:11:30 WARN  [org.hippoecm.repository.RepositoryServlet.init():170] Started an RMI registry on port 1099
2009-11-13 17:11:30.155::INFO:  Started SelectChannelConnector@0.0.0.0:8080
[INFO] Started Jetty Server
[INFO] Starting scanner at interval of 5 seconds.

7. Then if I login into the cms these errors appear:

13.11.2009 17:11:51 WARN  [org.hippoecm.frontend.plugins.search.yui.SearchBehavior$SearchBuilder.<init>():213] Search path not found: /content/documents
13.11.2009 17:11:52 WARN  [org.hippoecm.frontend.model.event.JcrEventListener.start():74] Not starting event listener for non existing path: /content/documents
13.11.2009 17:11:52 WARN  [org.hippoecm.frontend.model.event.JcrEventListener.start():74] Not starting event listener for non existing path: /content/gallery
13.11.2009 17:11:52 WARN  [org.hippoecm.frontend.model.event.JcrEventListener.start():74] Not starting event listener for non existing path: /content/assets

8. and in deed all content in the cms-gui is gone. No templates, no documents, no nothing.

How come?
Any help is welcome!
Cheers,

Ronald Verheul
http://www.contentdokter.nl
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Content repository not initialised after upgrade

marijan milicevic
Hi Ronald,
fwiw:

there were some namespace changes in the latest release,
so, you'll need to update it, for example from:

<'hippostd'='http://www.hippoecm.org/hippostd/nt/1.3'>
<'hippo'='http://www.hippoecm.org/nt/1.3'>

to:

<'hippo'='http://www.onehippo.org/jcr/hippo/nt/2.0'>
<'hippostd'='http://www.onehippo.org/jcr/hippostd/nt/2.0'>

see also CMS upgrade documentation:

http://www.onehippo.org/cms7/learn/upgrading/2.08.xx+-%3E+2.09.xx.html

hth,
cheers,
marijan


Ronv wrote:

> Hi,
>
> I'm trying to upgrade my hippo install. But this fails somehow. Here is what
> I did:
>
> 1. I had a working hippo cms v2.03.00.
> 2. I updated the (top-level) pom.xml to the new versions (hippoecm.version
> ->2.09.02; hst.version -> 2.04.01)
> 3. Updated the pom.xml according to this page:
> http://www.onehippo.org/site-toolkit/upgrade/2.03.xx+to+2.03.14.html (but i
> am not sure if I did this correct?)
> 4. mvn clean install
> 5. cd cms; mvn jetty:run-war;
> 6. Then after some INFO messages the error come in:
>
> 13.11.2009 17:11:28 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/hst-addon-repository-2.04.01.jar!/hst-configuration.xml
> in '/' : javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node name:
> {http://www.jcp.org/jcr/sv/1.0}node: Unknown prefix: hst
> 13.11.2009 17:11:28 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/repository-1.01.00.jar!/hst-editor-namespace.xml
> in '/hippo:namespaces' : javax.jcr.nodetype.NoSuchNodeTypeException:
> {http://www.onehippo.org/jcr/hippo/nt/2.0}namespace
> 13.11.2009 17:11:28 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/repository-1.01.00.jar!/hst-editor-views.xml
> in '/hippo:configuration/hippo:frontend/cms' :
> javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node name:
> {http://www.jcp.org/jcr/sv/1.0}node: Unknown prefix: hst
> 13.11.2009 17:11:28 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/repository-1.01.00.jar!/hst-folder-views.xml
> in '/hippo:configuration/hippo:frontend/cms' :
> javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node name:
> {http://www.jcp.org/jcr/sv/1.0}node: Unknown prefix: hst
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodetypes():795]
> http://www.hippoecm.org/hippostd/nt/1.2: is not a registered namespace uri..
> In
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/training-types.cnd
> error for http://www.hippoecm.org/hst/nt/training/1.0:textpage
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/training-namespace.xml
> in '/hippo:namespaces' : javax.jcr.nodetype.NoSuchNodeTypeException:
> {http://www.onehippo.org/jcr/hippo/nt/2.0}namespace
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hst-content.xml
> in '/' : javax.jcr.nodetype.NoSuchNodeTypeException:
> {http://www.onehippo.org/jcr/hippostd/nt/2.0}fixeddirectory
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hst-content-live.xml
> in '/' : javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node type name:
> hst:sites: Unknown prefix: hst
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():876]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hst-content-preview.xml
> in '/' : javax.jcr.InvalidSerializedDataException: illegal node type name:
> hst:sites: Unknown prefix: hst
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/sitemap.xml
> in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException:
> hst: is not a registered namespace prefix.
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/sitemenus.xml
> in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException:
> hst: is not a registered namespace prefix.
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/pages.xml
> in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException:
> hst: is not a registered namespace prefix.
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/components.xml
> in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException:
> hst: is not a registered namespace prefix.
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/hstconfiguration/templates.xml
> in '/hst:configuration/hst:configuration' : javax.jcr.NamespaceException:
> hst: is not a registered namespace prefix.
> 13.11.2009 17:11:29 ERROR
> [org.hippoecm.repository.LocalHippoRepository.initializeNodecontent():888]
> Error initializing content for
> jar:file:/home/ronald/maven/training/cms/target/work/webapp/WEB-INF/lib/training-content-1.01.00.jar!/training-common.xml
> in '/content/training' : javax.jcr.nodetype.NoSuchNodeTypeException:
> {http://www.hippoecm.org/hst/nt/training/1.0}textpage
> 13.11.2009 17:11:30 WARN
> [org.hippoecm.repository.RepositoryServlet.init():170] Started an RMI
> registry on port 1099
> 2009-11-13 17:11:30.155::INFO:  Started SelectChannelConnector@0.0.0.0:8080
> [INFO] Started Jetty Server
> [INFO] Starting scanner at interval of 5 seconds.
>
> 7. Then if I login into the cms these errors appear:
>
> 13.11.2009 17:11:51 WARN
> [org.hippoecm.frontend.plugins.search.yui.SearchBehavior$SearchBuilder.<init>():213]
> Search path not found: /content/documents
> 13.11.2009 17:11:52 WARN
> [org.hippoecm.frontend.model.event.JcrEventListener.start():74] Not starting
> event listener for non existing path: /content/documents
> 13.11.2009 17:11:52 WARN
> [org.hippoecm.frontend.model.event.JcrEventListener.start():74] Not starting
> event listener for non existing path: /content/gallery
> 13.11.2009 17:11:52 WARN
> [org.hippoecm.frontend.model.event.JcrEventListener.start():74] Not starting
> event listener for non existing path: /content/assets
>
> 8. and in deed all content in the cms-gui is gone. No templates, no
> documents, no nothing.
>
> How come?
> Any help is welcome!
>
> -----
> Cheers,
>
> Ronald Verheul
> http://www.contentdokter.nl
>  


--
best regards,
marijan milicevic / developer
 
| || ||| || onehippo.com, amsterdam
Oosteinde 11
1017 WT Amsterdam
+31 (0) 20 522 4466 /T

_______________________________________________
Hippo-cms7-user mailing list and forums
http://www.onehippo.org/cms7/support/community.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Content repository not initialised after upgrade

Ronv
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
marijan,

in which files can I find these references?
Cheers,

Ronald Verheul
http://www.contentdokter.nl
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Content repository not initialised after upgrade

Ronv
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
Can anybody help me here?
Cheers,

Ronald Verheul
http://www.contentdokter.nl
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Content repository not initialised after upgrade

Frank van Lankvelt
What did you do?  what is it that you are seeing?  What were you expecting?

cheers, Frank

On Wed, Nov 18, 2009 at 11:57 AM, Ronv <[hidden email]> wrote:

>
> Can anybody help me here?
>
> -----
> Cheers,
>
> Ronald Verheul
> http://www.contentdokter.nl
> --
> View this message in context: http://n2.nabble.com/Content-repository-not-initialised-after-upgrade-tp4000230p4024691.html
> Sent from the Hippo CMS 7 mailing list archive at Nabble.com.
> _______________________________________________
> Hippo-cms7-user mailing list and forums
> http://www.onehippo.org/cms7/support/community.html
>
_______________________________________________
Hippo-cms7-user mailing list and forums
http://www.onehippo.org/cms7/support/community.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Content repository not initialised after upgrade

Ronv
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
Frank,

the answers are in my first post. And I expected to have a working hippo-cms. Just like I had before the update. :-)
Cheers,

Ronald Verheul
http://www.contentdokter.nl
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Content repository not initialised after upgrade

Ronv
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
???
Cheers,

Ronald Verheul
http://www.contentdokter.nl
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Content repository not initialised after upgrade

Wouter Pasman
Hi Ronald,

As Marijan described in his first response, there have been CND
changes between 7.0 and 7.1.
Therefore you need to update your content too (not just your HST).

Please read the instructions to upgrade your CMS (and content) from
version 7.0 to version 7.1 here:
http://www.onehippo.org/cms7/documentation/upgrading/7.0+to+7.1

Once this first upgrade is successful, take on the next step:
http://www.onehippo.org/cms7/documentation/upgrading/7.1+to+7.2

Never forget to backup your data and exporting your content.

Good luck.

Kind regards,

Wouter Pasman

On Tue, Nov 24, 2009 at 8:12 AM, Ronv <[hidden email]> wrote:

>
> ???
>
> -----
> Cheers,
>
> Ronald Verheul
> http://www.contentdokter.nl
> --
> View this message in context: http://n2.nabble.com/Content-repository-not-initialised-after-upgrade-tp4000230p4056220.html
> Sent from the Hippo CMS 7 mailing list archive at Nabble.com.
> _______________________________________________
> Hippo-cms7-user mailing list and forums
> http://www.onehippo.org/cms7/support/community.html
>
_______________________________________________
Hippo-cms7-user mailing list and forums
http://www.onehippo.org/cms7/support/community.html
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Content repository not initialised after upgrade

Ronv
This post has NOT been accepted by the mailing list yet.
Wouter,

thank you for your answer. I will try again. I think I only took the steps named 2.06.xx & 2.08.xx.

One more question: can you explain the (weird) version numbering:
- 2.06.xx -> 2.07.xx
- 2.08.xx -> 2.09.xx
- 7.0 To 7.1
- 7.1 To 7.2
- and my login-screen shows something like 2.03.00
- and not to mention the versioning of the hst

There seems to be no relation between all these versions, or am i wrong here?
Cheers,

Ronald Verheul
http://www.contentdokter.nl
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Content repository not initialised after upgrade

b.vanderschans@onehippo.com
Hi Ronald,

This page should explain the version numbering:
http://www.onehippo.org/cms7/about/version_numbers.html

Regards,
Bart

On Tue, Nov 24, 2009 at 10:57 AM, Ronv <[hidden email]> wrote:

>
> Wouter,
>
> thank you for your answer. I will try again. I think I only took the steps
> named 2.06.xx & 2.08.xx.
>
> One more question: can you explain the (weird) version numbering:
> - 2.06.xx -> 2.07.xx
> - 2.08.xx -> 2.09.xx
> - 7.0 To 7.1
> - 7.1 To 7.2
> - and my login-screen shows something like 2.03.00
> - and not to mention the versioning of the hst
>
> There seems to be no relation between all these versions, or am i wrong
> here?
>
> -----
> Cheers,
>
> Ronald Verheul
> http://www.contentdokter.nl
> --
> View this message in context: http://n2.nabble.com/Content-repository-not-initialised-after-upgrade-tp4000230p4056774.html
> Sent from the Hippo CMS 7 mailing list archive at Nabble.com.
> _______________________________________________
> Hippo-cms7-user mailing list and forums
> http://www.onehippo.org/cms7/support/community.html
>



--
Hippo B.V.  -  Amsterdam
Oosteinde 11, 1017 WT, Amsterdam, +31(0)20-5224466

Hippo USA Inc.  -  San Francisco
101 H Street, Suite Q, Petaluma CA, 94952-3329, +1 (707) 773-4646
-----------------------------------------------------------------
http://www.onehippo.com   -  [hidden email]
-----------------------------------------------------------------
_______________________________________________
Hippo-cms7-user mailing list and forums
http://www.onehippo.org/cms7/support/community.html